Агнешко с бакла и спанак
- Общо време 40мин.
- 25мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Агнешка плешка, на кубчета
1 бр. Глава лук, тънко нарязан
200 г Замразена бакла
300 г Пресен спанак, нарязан
2 бр. Скилидка чесън, нарязана
2 ч.л. Доматено пюре
1 ч.л. Мляна канела
4 ч.л. Стафиди
300 мл Вода
2 с.л. Растително масло
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Подправете месото със сол и пипер. Излейте олиото в съда.
Стъпка 3 /6
Гответе 1 мин чесъна, лука, канелата и доматеното пюре. Добавете спанака. Разбърквайте, докато спанакът омекне.
Стъпка 4 /6
Добавете другите съставки. Разбъркайте добре.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 15 минути
Стъпка 6 /6
Сервирайте с ориз или талятели.