Бриош пердю с печени есенни плодове
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1 Яйце
10 cl Мляко
15 cl крем
30 г захар
400 г Бриош с масло
300 г Червени ябълки (около 2 бр.)
400 г Круши (около 3 бр.)
250 г Бяло и черно грозде
0.5 Лимон
1 Портокал
1 ч.л. канела
0.5 ч.л. бахар
40 г Кафява захар Мусковадо
30 г Масло
Аксесоари
Тава за печене Тава за печене XL
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Измийте плодовете. Нарежете ябълките и крушите на 8 резена, като отстраните сърцевините. Сложете ги заедно с гроздето в аксесоара за печене, поръсете с лимонов сок и разбъркайте. Добавете портокаловия сок и кората, подправките, захарта и нарязаното на кубчета масло.
Стъпка 2 /6
Поставете аксесоара във вашия OptiGrill и преди да го включите, затворете капака. Включете грила. Изберете ръчният режим, след което изберете оранжевия цвят и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути.
Стъпка 3 /6
През това време разбийте яйцето с млякото, сметаната и захарта в плитка чиния. Нарежете бриоша на филийки с дебелина 2,5 см.
Стъпка 4 /6
След като готвенето в режим Фурна приключи, отворете грила в режим за цяло ястие и нагласете термостата на 3. Смесете плодовете и ги оставете да се готвят, докато приготвяте останалото.
Стъпка 5 /6
Потопете 2 филийки от бриоша в яйчената смес, първо от едната и после от другата страна. Поставете филийките върху грил плочата и печете 5 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене. Повторете същото с всички филии.
Стъпка 6 /6
Сервирайте филийките бриош с топинг от печени плодове и карамелизиран сос.