Бурито с пиле
- Общо време 45мин.
- 20мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (14)
Easy Fry Compact, Уред за готвене с горещ въздух EY145810, 3л., Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry & Grill Precision+, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY505D, Инокс Easy Fry & Steam Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
2 Пилешки гърди, нарязани на ленти
2 с.л. Мексиканска подправка
2 с.л. Зехтин
4 Пшенични или царевични тортили
4 с.л. високомаслена прясна сметана
4 с.л. Салса
4 с.л. Гуакамоле
4 с.л. Консервирана царевица
4 с.л. Настъргано сирене чедър
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Мариновайте нарязаните на ленти пилешки гърди в зехтина и мексиканската подправка поне 15 минути.
Стъпка 2 /5
Сложете пилешкото в тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /5
През това време пригответе тортилите, като ги загреете леко в микровълнова или в сух тиган, за да станат по-крехки.
Стъпка 4 /5
Намажете тортилите със сметана, след това добавете салсата, гуакамолето и пилешкото. Добавете царевицата и поръсете със сирене. Навийте тортилите на бурито, като прегънете страните, за да покрият пълнежа. Запечатайте добре всяко бурито.
Стъпка 5 /5
Сервирайте веднага със сметана или гуакамоле и гарнирайте с листа от зелена салата и салса.