Пикантно пиле с карфиол
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
3 с.л. Зехтин
4 Пилешки бутчета (отделете бутчетата от костите)
2 Накълцан лук
2 скилидка Накълцан чесън
1 парче Накълцан пресен джинджифил
1 с.л. Индийска подправка на прах
1 с.л. Доматено пюре
20 cl Пилешки бульон
1 Сок от лайм
1 мерна еденица 650 г карфиол, 1 глава, нарязанa на 4
3 cl Топло мляко
50 г Стафиди
12 листо Босилек
2 с.л. Печени бадеми на люспи
Сол и пипер
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
Задушете пилето, чесъна и джинджифила в олиото за 6 минути в купата на мултикукъра.
Стъпка 3 /6
Добавете лука, подправките, доматеното пюре, бульона, стафидите и лимона.
Стъпка 4 /6
Сложете карфиола на решетката в горна позиция, над пилето.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /6
Смесете пюрето с млякото и подправете. Сервирайте горещо с бадемите и босилека.