Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Вегетариански гевреци с козе сирене и мед

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 50мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 520 г Брашно за сладкиши

  • 30 г Пудра захар

  • 5 г Сол

  • 22 г Бакпулвер (2 пакетчета)

  • 60 г Разтопено масло

  • 26 cl Топла вода

  • 1 Жълтък

  • 1 ч.л. Обезмаслена/полуобезмаслена сметана (или мляко)

  • 2 щипки Сол

  • 2 щипки Пудра захар

  • 1 с.л. Сусамови семена

  • 10 г Кедрови ядки

  • 100 г Прясно козе сирене

  • 1 щипка Черен пипер

  • 10 г Мед

  • 1 Авокадо

  • Лимонов сок

  • 1 ч.л. Пресен див лук

  • 15 г Рукола

  • 1 филе Зехтин

  • 40 г Сушени домати

Приготвяне

Стъпка 1 /8

В купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте. Добавете маслото и водата. Омесете на ръка в продължение на 2 минути.

  • 520г Брашно за сладкиши
  • 30г Пудра захар
  • 5г Сол
  • 22г Бакпулвер (2 пакетчета)
  • 60г Разтопено масло
  • 26cl Топла вода

Стъпка 2 /8

Върху леко набрашнена работна повърхност оформете сместа на топка. Разделете топката на 4 части и отново я оформете на топки, като сгънете тестото към центъра. С помощта на точилка разточете топките тесто на кръгове с диаметър около 10 см. С помощта на формичка за сладки с диаметър 4 см или малка чаша изрежете дупка в центъра на всеки кръг от тестото.

Стъпка 3 /8

Поставете гевреците върху тавата за печене. В малка купа смесете жълтъка, сметаната, солта и захарта, след което намажете гевреците и поръсете със сусам. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.

  • 1 Жълтък
  • 1ч.л. Обезмаслена/полуобезмаслена сметана (или мляко)
  • 2 Сол
  • 2 Пудра захар
  • 1с.л. Сусамови семена

Стъпка 4 /8

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за печене 30 мин. Натиснете СТАРТ. Проверете дали гевреците са достатъчно златистокафяви по ваш вкус, ако не са, печете по-дълго. Оставете да изстинат.

Стъпка 5 /8

Междувременно пригответе гарнитурата: запечете кедровите ядки в горещ тиган без мазнина. Оставете настрана.

Стъпка 6 /8

В малка купа намачкайте сиренето с вилица, за да омекне малко. Подправете с черен пипер, добавете меда и разбъркайте. Оставете настрана. Разполовете гевреците, намажете ги със сирене и ги поръсете със златисти кедрови ядки.

  • 10г Кедрови ядки
  • 100г Прясно козе сирене
  • 1 Черен пипер
  • 10г Мед

Стъпка 7 /8

Обелете и издълбайте авокадото. Нарежете го на ситно. Поръсете с лимонов сок. Нарежете лука на много ситно. Овкусете руколата с олио и сол. Разтворете гевреците, покрийте ги с руколата, добавете сушените домати, резените авокадо и малко нарязан лук.

  • 2 Сол
  • 1 Авокадо
  • капка Лимонов сок
  • 1ч.л. Пресен див лук
  • 15г Рукола
  • 1филе Зехтин
  • 40г Сушени домати

Стъпка 8 /8

Сервирайте веднага.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
15мин.

Супа с грах и козе сирене

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Супа с грах и козе сирене
Tefal
Tefal
45мин.

Брускети с боб и козе сирене

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Брускети с боб и козе сирене
Tefal
Tefal
27мин.

Мини пене с тиква и козе сирене

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Мини пене с тиква и козе сирене
Tefal
Tefal
25мин.

Фритата с козе сирене и пролетни зеленчуци

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Фритата с козе сирене и пролетни зеленчуци
Tefal
Tefal
35мин.

Нектарини с мед и рикота

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Нектарини с мед и рикота