Grilled octopus with spanish peppers
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
300 г Лук (около 2)
4 скилидка Чесън
400 г Почистени и нарязани домати (пресни или консервирани)
1 с.л. Доматено пюре
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. Черен пипер (сладък или пушен)
2 с.л. Шери оцет
Сол и пипер
750 г Смесени цветни чушки (около 3)
2 с.л. Зехтин
2 с.л. Зехтин
1 ч.л. Черен пипер (сладък или пушен)
500 г Пипала от октопод, предварително сварени
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Обелете и нарежете лука и скилидките чесън. Сложете ги в тавата за печене, добавете доматеното пюре, пасираните домати, мащерката, червения пипер, оцета, сол, черен пипер и разбъркайте. Измийте чушките, почистете ги от семките и ги нарежете на ленти. Наредете ги една върху друга, след което ги натиснете леко с длани и ги поръсете със зехтин.
Стъпка 2 /4
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути, като разбъркате веднъж по време на готвене.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. Смесете зехтина с червения пипер, намажете с него пипалата на октопода и ги сложете върху грил плочата. Гриловайте 10 минути, като обърнете пипалата по средата на времето за готвене и разбърквате чушките редовно.
Стъпка 4 /4
Сервирайте грилованите пипала с пържените чушки.