Гриловани аспержи с бекон и пържени яйца
- Общо време 30мин.
- 20мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Зелени аспержи (около 1 връзка)
Сол и пипер
100 г Пушен бекон
150 г Многозърнест хляб
40 г размекнато масло
1 ч.л. Чесън на прах
1 с.л. Нарязан магданоз
4 яйца
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Отрежете и изхвърлете твърдите краища на стъблата на аспержите. Сварете аспержите за 5 минути в тенджера с вряща подсолена вода. Отцедете ги и ги подсушете. Подправете със сол и черен пипер, след което ги разделете на няколко връзки от 5 до 6 аспержи. Увийте всяка връзка в бекон.
Стъпка 2 /4
Нарежете хляба. Смесете размекнатото масло с чесъна, магданоза, сол и черен пипер. Намажете филийките хляб от двете страни. Поставете ги в тавата за печене.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След като загрее, поставете връзките аспержи върху грил плочата и обърнете филийките хляб. Оставете хляба да се пече още 5 минути, след което извадете филийкитe и счупете яйцата в тавата за печене. Оставете ги да се готвят за около 5 минути или според предпочитанията ви. Междувременно обърнете аспержите и ги оставете да се гриловат още 5 минути.
Стъпка 4 /4
Сервирайте аспержите с яйцата и филийките хляб.