Grilled beef and mushrooms in Strogonoff sauce
- Общо време 1ч. 40мин.
- 15мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 листо дафинов лист
1 връзки мащерка
1 с.л. Винен оцет
1 с.л. Слънчогледово олио
1 ч.л. червен пипер
Сол и пипер
700 г Телешко за гриловане 1 парче с дебелина 3-4 см. (тип рибай стек или рамстек)
140 г Лук (около 1)
300 г Двуспорови печурки
80 г Големи кисели краставички (около 3)
30 г Масло
1 щипка захар
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. Доматено пюре
1 ч.л. Горчица
10 cl Сухо бяло вино
150 г Гъста заквасена сметана
Сол и пипер
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете на много ситно дафиновия лист и мащерката. Смесете с оцет, олио, червен пипер, сол и черен пипер и намажете телешкото месо със сместа. Обелете и нарежете лука на ситно, добавете го към месото и го мариновайте за поне 1 час.
Стъпка 2 /6
Измийте гъбите и ги нарежете на лентички. Нарежете киселите краставички на ситно.
Стъпка 3 /6
Сложете лука в тавата за печене с нарязаното на кубчета масло.
Стъпка 4 /6
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, сложете гъбите и киселите краставички в тавата за печене. Оставете да се пече 5 минути, като разбърквате. Добавете захарта, червения пипер, доматеното пюре, горчицата, сол и черен пипер. Сипете бяло вино и сметана и разбъркайте.
Стъпка 5 /6
Поставете парчето говеждо месо върху грил плочата и гриловайте 20 минути, като го обърнете по средата на времето за готвене. Трябва да бъде средно изпечено. В същото време разбърквайте редовно гъбите.
Стъпка 6 /6
След като е готово, прехвърлете говеждото върху дъска за рязане и го оставете да почине 5 минути, преди да го нарежете и сервирате с гъбения сос.