Goulash with grilled meat
- Общо време 13ч.
- 25мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съставки
6 порции
900 г Свинско месо за гриловане (напр. филе)
275 г Лук (около 1 глава)
5 скилидка Чесън
375 г Червени чушки (около 1 бр.)
45 г Сладки чушки (около 1 бр.)
150 г Месести домати
4.5 с.л. Доматено пюре
2 с.л. Растителна мазнина
Сол и пипер
250 г Лук (около 1 глава)
6 скилидка Чесън
200 г Моркови (около 1 бр.)
375 г Картофи
750 г Зелени и червени чушки (2 бр.)
3.5 с.л. растителна мазнина
4.5 с.л. червен пипер
2 ч.л. мащерка
Сол и пипер
600 г Пюре от пресни или консервирани домати
7.5 г Зеленчуков бульон на кубчета (около 1 кубче)
30 cl Вода
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Нарежете свинското месо на правоъгълни парчета с размери около 4х3х3 см. Поставете ги в голяма купа.
Стъпка 2 /7
Пригответе марината: Обелете лука и скилидките чесън. Почистете чушките от семките. Разбийте ги добре в блендър заедно с доматите, доматеното пюре, растителната мазнина, сол и черен пипер. С полученото пюре залейте парчетата месо. Разбъркайте, докато се покрият добре със сместта. Покрийте ги с чиния и ги оставете да се мариноват в хладилник поне за 1 нощ, а най-добре за 1 денонощие.
Стъпка 3 /7
Пригответе гулаша: обелете и нарежете лука и скилидките чесън. Обелете моркова, нарежете го по дължина на 4 парчета, а след това на пръчици по 5 см. Обелете и нарежете картофите на 2-сантиметрови кубчета. След като ги изчистите от семките, нарежете чушките на 2 см кубчета. Сложете всички тези зеленчуци в тавата за печене, добавете растителната мазнина, червения пипер, мащерката, сол и черен пипер и разбъркайте.
Стъпка 4 /7
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути.
Стъпка 5 /7
Междувременно отцедете месото (запазете маринатата), набодете парчетата на шишчета.
Стъпка 6 /7
Отворете грила в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. Добавете пасираните домати, маринатата за месото, натрошено кубче зеленчуков бульон и вода в тавата за печене и разбъркайте. Поставете шишчетата върху грил плочата и гриловайте още 25 минути, като ги обръщате редовно, за да се изпекат от всички страни. Разбърквайте зеленчуците от време на време.
Стъпка 7 /7
Сервирайте гулаша с шишчетата.