Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Домашна селска питка

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 4ч.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    3ч.

Съставки

6 порции

  • 6 г Суха хлебна мая

  • 26 cl Топла вода

  • 75 г Бяло брашно за селски хляб

  • 300 г Обикновено брашно

  • 5 г Фина сол

Приготвяне

Стъпка 1 /4

В малък съд разтворете маята в топла вода (с температура не повече от 40°C). Разбъркайте и оставете да престои 5 минути. Изсипете брашното и фината сол в купата на кухненски робот с кука, и разбъркайте. Добавете сместа от вода и мая, след това месете 3 минути на ниска скорост, а после 5 минути на средна скорост.Отстранете куката и покрийте тестото с кърпа. Оставете тестото да втаса 2 часа на стайна температура. То трябва да удвои обема си.

  • 6г Суха хлебна мая
  • 26cl Топла вода
  • 75г Бяло брашно за селски хляб
  • 300г Обикновено брашно
  • 5г Фина сол

Стъпка 2 /4

Върху леко набрашнена работна повърхност притиснете добре с дланта си тестото. Разточете го напред и после назад към тялото си. Повторете 8 пъти, така че да изкарате въздуха от тестото и то постепенно да омекне. Оформете гладка топка от тестото и я поставете във форма за печене, с подходящ размер за вашия уред. Оставете тестото да втаса 1 час, като внимавате да не е на течение.

Стъпка 3 /4

Поставете формата върху тавата в уреда. Започнете да готвите.

Стъпка 4 /4

Оставете да изстине върху метална решетка преди да сервирате.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
15мин.

Класически домашен хамбургер

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Класически домашен хамбургер