Домашно приготвена риба и чипс
- Общо време 32мин.
- 20мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 Треска
Сол, черен пипер
5 с.л. Брашно
2 Яйца
5 с.л. Галета
1 Майонеза
0.5 Лимон
1 връзки Естрагон
50 г Масло
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете рибните филета на големи парчета с дължина около 4 см и ги подсушете внимателно върху хартиена кърпа. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /4
Необходима ви е купа с брашно, друга с разбитите яйца и трета с галета. Смесете майонезата със сока на половин лимон и нарязания естрагон. Сложете сместа в хладилника.
Стъпка 3 /4
Оваляйте парчетата треска в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Изтръскайте излишното количество между отделните купички.
Стъпка 4 /4
Поставете грил плочата в купата, поставете покритите парчета риба в купата на уреда и сложете бучка масло върху всяко парче. Уред с автоматични програми: Настройте режима FISH (Риба) на 180°C за 12 минути. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 170°C за 12 минути. Сервирайте със соса, който сте оставили настрана по-рано.