Дърпано свинско и нарязана на кубчета мускатова тиква
- Общо време 1ч. 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За дърпаното свинско:
1 ч.л. Пушен червен пипер
1 с.л. Чили на прах
2 ч.л. Лук на прах
60 г кафява захар
Сол и пипер
800 г Свинско бон филе
1 с.л. Зехтин
20 cl Барбекю сос
10 cl Кетчуп
12 cl ябълков оцет
12 cl Пилешки бульон
1 с.л. сос Уорчестър
За тиквата:
600 г Мускатна тиква
1 ч.л. Мляна канела
1 ч.л. Пушен червен пипер
1 с.л. Пчелен мед
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Обелете и нарежете лука. В малка купа смесете червения пипер, чилито на прах, лука и кафявата захар. Полейте свинското със зехтин и след това със сместа от подправки. Подправете със сол и черен пипер. В голяма купа смесете барбекю соса, кетчупа, ябълковия оцет, бульона и соса Уорчестър. Сложете свинското месо в съд, който се побира в чекмедже 1 и го полейте със соса.
Стъпка 2 /7
Измийте, обелете и нарежете на 1,5 см кубчета мускатната тиква. В голяма купа разбъркайте кубчетата тиква с канелата, червения пипер и меда.
Стъпка 3 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 90 минути. Поставете 1 свинско филе на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ KAРТОФИ на 200°C за 30 минути. Сложете кубчетата тиква на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /7
По средата на времето за готвене обърнете свинското филе. По средата на времето за готвене на тиквата, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да разбъркате.
Стъпка 6 /7
Проверете дали месото е готово – това зависи от размера на парчето. Увеличете времето с още 5 минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /7
Накъсайте месото с 2 вилици. Сервирайте веднага с нарязаната на кубчета тиква.