Италиански панини с гриловани зеленчуци
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 броя Панини
4 с.л. Зехтин
2 с.л. Балсамов оцет
4 скилидка Скилидка чесън
1 броя Тиквички
1 броя Червена чушка
1 броя Червен лук
4 с.л. Песто
200 г настъргана моцарела
Сол
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Смесете в купа олиото и оцета с обелените и накълцани скилидки чесън. Подправете със сол и черен пипер. Нарежете тиквата и лука на кръгчета или шайби с дебелина 1 см; нарежете чушките на ленти с ширина 1 см, добавете зеленчуците към сместа и разбъркайте хубаво.
Стъпка 2 /4
Включете грила. Изберете ръчен режим, задайте температура на 240°C и натиснете OK. След като загрее, поставете зеленчуците върху грил плочата (може да ги разделите на две партиди) и затворете грила. Натиснете OK и задайте 5 минути време за готвене.
Стъпка 3 /4
Разнесете пестото върху нарязаните на половинки панини. След като се сготвят, разпределете печените зеленчуци и настърганата моцарела върху хлебчетата. Затворете панините.
Стъпка 4 /4
Внимателно избършете плочите на грила с кухненска хартия. Изберете програма Сандвич и натиснете OK. След като загрее, поставете две панини върху грила и затворете капака. Гответе според вашите предпочитания: „леко изпечено“ (жълто), „гриловано“ (оранжево) или „хрупкаво“ (червено). Направете същото с другите два панини.