Гриловани филенца от скумрия с цитрусови плодове и хрупкави зеленчуци
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 г Червени чушки (около 2)
500 г тиквички (около 2)
2 скилидка Чесън
2 с.л. Нарязан магданоз
1 ч.л. Сол
6 cl Зехтин
100 г галета
30 г Пармезан
2 портокали
2 Лаймс
4 Зелен лук
3 с.л. Зехтин
Сол и пипер
700 г Филе от скумрия с кожа
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте зеленчуците. Разрежете на две чушките, почистете ги от семките, след което нарежете всяка половина първо на 3, а след това на 2-сантиметрови парчета. Разрежете тиквичките на две по дължина и след това на парчета по 2 см. Обелете и намачкайте скилидките чесън, смесете с накълцания магданоз, солта и зехтина в голяма купа. Добавете парченцата зеленчуци, за да се напоят със сместа. След това добавете галетата и пармезана и разбъркайте, за да покриете зеленчуците.
Стъпка 2 /5
Изсипете зеленчуците в тавата за печене. Поставете я във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 15 минути, като разбъркате два пъти по време на готвенето.
Стъпка 3 /5
Междувременно обелете портокалите и лаймовете и отстранете сегментите, като запазите сока. Добавете накълцания пресен лук, две трети от зехтина, сол и черен пипер. Заделени. Намажете леко филетата скумрия с останалия зехтин.
Стъпка 4 /5
След като зеленчуците се сготвят първоначално, отворете грила в позиция за цяло ястие и завъртете копчето отстрани на позиция 4. Поставете филетата от скумрия с месото надолу върху грил плочата и гриловайте 4 минути, преди да ги обърнете и да оставите да се гриловат още 1-2 минути в зависимост от дебелината на филетата. Разделете ги на 2 партиди, ако е необходимо. През това време разбъркайте зеленчуците още веднъж.
Стъпка 5 /5
Подредете филетата скумрия в чиния, залейте с цитрусовия сос и сервирайте с хрупкавите зеленчуци.