Карамелизиран ананас
- Общо време 18мин.
- 5мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
120 г кафява захар
1 ч.л. Мляна канела
0.5 кора от лайм
8 резен Ананас на шайби от консерва
40 г масло
2 с.л. Накълцан печен шам фъстък
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Смесете кафявата захар, канелата и настърганата кора от лайм в съд. Потопете резенчетата ананас в сместа.
Стъпка 2 /5
Поставете резените ананас върху тавата в уреда, без да ги застъпвате. Нарежете маслото на парчета и сложете по едно парче върху всеки резен ананас. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /5
Използвайте останалите резени ананас, за да приготвите втора порция от ястието
Стъпка 4 /5
Преди сервиране поръсете резените ананас с накълцан печен шам фъстък.
Стъпка 5 /5
Сервира се топло с топка ванилов сладолед или бита сметана.