Карамелизирана сьомга в портокалов сос
- Общо време 55мин.
- 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 филе Филе от сьомга (около 150 г всяко)
2 с.л. сусамово олио
1.5 с.л. Настърган джинджифил
4 с.л. Соев сос
3 скилидка Чесън
Сол и пипер
Няколко резенчета портокал
2 портокали
4 с.л. Пчелен мед
2 ч.л. Настърган джинджифил
1.5 с.л. сусам
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В чиния смесете сусамовото олио, настърганият джинджифил, соевият сос и нарязан на ситноият чесън. Подправете със сол и черен пипер. Поставете сьомгата в съда, залейте с предишната смес и я мариновайте за 30 минути.
Стъпка 2 /8
Пригответе соса. Измийте и подсушете портокалите. Обелете ги, настържете горния слой на кората и изстискайте сока. В малка купа смесете портокаловия сок, настърганата кора, меда, джинджифила и сусама.
Стъпка 3 /8
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 8 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 4 /8
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Сложете стекчетата сьомга на грил решетката в чекмедже 1 с кожата надолу и затворете чекмеджето. Готвенето ще продължи автоматично.
Стъпка 5 /8
След като сьомгата се готви 10 минути, отворете чекмеджето и намажете стековете сьомга с малко от соса с портокал.
Стъпка 6 /8
Проверете дали стековете сьомга е сготвена и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /8
След като стековете сьомга станат готови, прехвърлете ги в чиния и ги залейте отново със соса.
Стъпка 8 /8
Сервирайте веднага с няколко резенчета портокал и зелен боб с подправки.