Класически чийзкейк
- Общо време 7ч. 20мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 6ч.
Охлаждане
Съставки
8 порции
125 г Маслено тесто
60 г Разтопено масло
680 г Крема сирене в стил Philadelphia®, на стайна температура
2 яйца
400 г Подсладено кондензирано мляко
1 ч.л. Екстракт от ванилия
300 г Череши без костилки
30 г Пудра захар
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Натрошете бисквитите. Сложете ги в малка купа и добавете разтопеното масло (заделете малко масло за да намажете с него термоустойчивия съд). Разбъркайте добре с шпатула.
Стъпка 2 /7
Намажете с малко масло термоустойчива съд. Сложете сместа за бисквитите на дъното на съда. Пресовайте я добре надолу с лъжица.
Стъпка 3 /7
Сложете крема сиренето в голяма купа. Разбийте го ръчно или с миксер, докато се получи гладка кремообразна консистенция. Сложете яйцата едно по едно, след това кондензираното мляко и ванилията, като разбивате с миксера на средна скорост, докато сместа стане напълно гладка. Това трябва да отнеме около 2 минути. Изсипете сместа в съда върху слоя бисквитени трохи.
Стъпка 4 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ДЕСЕРТ на 150°C за 60 минути. Внимателно поставете чийзкейка върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 200°C за 20 минути. Поставете черешите върху грил решетката в чекмедже 2. Поръсете със захар.
Стъпка 5 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 6 /7
Проверете дали центърът на чийзкейка се движи, ако е така, продължете да готвите, докато стегне. Внимателно извадете формата от чекмеджето и оставете да се охлади в хладилник за 6 до 8 часа или цяла нощ. Дръжте в хладилника и черешите.
Стъпка 7 /7
След като се охлади, поставете черешите отгоре непосредствено преди да сервирате.