Класически чийзкейк
- Общо време 7ч. 20мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 6ч.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
150 г Маслени бисквити или крекери
75 г разтопено масло
525 г Крема сирене Philadelphia® на стайна температура
2 яйца
300 г Подсладено кондензирано мляко
1 ч.л. Натурален течен екстракт от ванилия
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Натрошете маслените бисквити. Изсипете ги в купа и добавете разтопеното масло (оставете малко масло да намажете формата за печене на сладкиши). Разбъркайте с шпатула.
Стъпка 2 /6
Използвайте форма за печене на сладкиши с подходящ размер. Изрежете кръг от маслоустойчива хартия с размера на дъното на намазазната с масло форма за печене на сладкиши. Застелете дъното с нея, след което изсипете сместа с натрошените бисквити дъното на формата. Пресовайте я добре с лъжица.
Стъпка 3 /6
Поставете крема сиренето в съд. Разбийте го с бъркалка или с мискер, докато сe получи гладка, кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно, след това кондензираното мляко и ванилията, като продължавате да разбивате със средна скорост, докато сместа стане напълно гладка. Оставете настрана за около 2 минути. Изсипете сместа във формата върху натрошените бисквити.
Стъпка 4 /6
Поставете формата за печене на сладкиши върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 5 /6
Продължете да готвите, докато централната част на чийзкейка спре да се движи. Внимателно извадете формата от уреда и оставете да се охлади в хладилник за 6 до 8 часа, преди да извадите чийзкейка от формата за печене.
Стъпка 6 /6
След като се охлади, сервирайте с плодово кули и червени горски плодове.