Крем супа от червена леща
- Общо време 16мин.
- 8мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
100 г Червена леща
1 с.л. Сусамово семе (печено)
1 бр. Лукче шалот, нарязано на тънко
140 г Моркови, нарязани на тънко
400 мл Пилешки бульон
20 г Масло
1 ч.л. Къри на прах
Сол и пипер
1 с.л. Сусамово олио
100 мл Течна сметана, 15% масленост
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Сложете половината масло в съда.
Стъпка 3 /6
Запържете лукчетата шалот, а после морковите.
Стъпка 4 /6
Добавете лещата, бульона и къри в съда. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 8 минути
Стъпка 6 /6
Добавете сусамовото олио и сметаната и разбъркайте. Поръсете със сусамово семе.