Супа от червен кефал и акула
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Филе от червен кефал, нарязанo на 4
4 бр. Домати на клонка, нарязани на 4
0.5 бр. Глава лук, нарязана на ситно
2 бр. Малки моркови, ситно нарязани
200 г Фенел, нарязан на кубчета
2 бр. Резен котешка акула, нарязан
1 Доза шафран
400 мл Вода
2 с.л. Олио
Сос руй и крутони като гарнитура:
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Накълцайте морковите.
Стъпка 3 /8
Обелете и накълцайте лука.
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в съда.
Стъпка 5 /8
Запържете за няколко минути костите и главата на рибата. Налейте водата. Разбъркайте. Филтрирайте. Излейте получения бульон обратно в съда.
Стъпка 6 /8
Добавете зеленчуците, шафрана и петнистата котешка акула. Сложете подправки. Разбъркайте.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Блендирайте. Добавете филетата от червен кефал. Оставете ги да престоят 5 минути. Сервирайте със сос руй и крутони.