Маринована пържола от бут с лайм и кориандър
- Общо време 4ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 4ч.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
1 броя Пържола от бут
1 Кориандър
50 мл лимонов сок
2 с.л. Растителнa мазнина
6 скилидка Скилидки чесън
2 броя Зелен лук
1 броя Люта чушка
0.5 с.л. Млян кимион
0.5 ч.л. Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Разбъркайте кориандъра, сока от лайм, растителната мазнина, чесъна, лука, чилито, солта и кимиона, докато се смесят добрете. Оваляйте пържолите от бут в сместа. Приберете ги в хладилника и оставете да се мариноват поне 4 часа.
Стъпка 2 /4
Извадете месото от хладилника и изхвърлете по-голямата част от маринатата.
Стъпка 3 /4
Включете грила. Изберете програма Стек/Червено месо и натиснете OK. След като загрее, поставете месото върху грил плочата и затворете грила. Гриловайте според вашите предпочитания: алангле, средно изпечено или добре изпечено.
Стъпка 4 /4
Сложете месото върху дъска за рязане и го оставете там 5 минути, преди да го нарежете на тънко.