Пилешки бутчета, мариновани в кисело мляко и розмарин
- Общо време 55мин.
- 20мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
8 порции
8 Пилешки бутчета
500 г Гръцко кисело мляко
9 cl Дижонска горчица
8 Чесън
2 Пресен розмарин
Сол, черен пипер
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Отстранете кожата на пилешките бутчета, след което ги поставете в голяма чиния.
Стъпка 2 /3
Смесете киселото мляко, горчицата, нарязания чесън, щипка сол, черен пипер и нарязаните листа розмарин. Разпределете сместа върху пилешкото месо и поставете ястието в хладилника. Оставете да се маринова за 4 часа.
Стъпка 3 /3
Уред с автоматични програми: Настройте на режим ROAST CHICKEN (Печено пиле) на 200°C, загрейте за 15 минути и поставете пилешките бутчета в купата на уреда. Печете 35 минути, като не забравяйте да ги обърнете по средата на готвенето. Печете 35 минути, като не забравяйте да ги обърнете по средата на готвенето. Уред с механичен термостат 2 в 1: Поставете пилешките бутчета в купата на уреда и настройте на 200°C за 30 минути. Обърнете по средата на готвенето.