Мини пици от патладжан и аранчини
- Общо време 3ч. 55мин.
- 30мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 2ч. 45мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
2 с.л. Зехтин
1 Нарязан на ситно лук
200 г Ориз за ризото
100 cl Зеленчуков бульон
230 г Настърган пармезан
190 г Галета за хляб
2 Разбити яйца
1 Голям патладжан
1 ч.л. Сол
6 cl Доматен сос
0.5 ч.л. Сушен риган
1 Моцарела
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Загрейте 1 с.л. зехтин в голяма тенджера на среден огън. След като се загрее, добавете лука и гответе, докато омекне. Добавете ориза и гответе, като разбърквате в продължение на 1 минута. Добавете 500 мл бульон и оставете ориза да поеме бульона, като продължавате да разбърквате. След като в тенджерата няма повече течност, добавете останалия бульон и повторете процедурата. Когато целият бульон се поеме, оризът трябва да е готов. Добавете пармезана и разбъркайте.
Стъпка 2 /7
Оставете ризотото да се охлади напълно в хладилника.
Стъпка 3 /7
Извадете две купи. В първата купа сложете галетата, а във втората - яйцата, разбити с вилица. Поставете хартия за печене върху тава за печене. След като ризотото изстине, оформете топчета с големина около 3 см. Потопете ги в яйцето, а след това в галетата, за да са напълно панирани. Поставете ги върху тавата, докато приготвяте останалите. След като направите всички оризови топчета, поставете ги в хладилника за 45 минути.
Стъпка 4 /7
Нарежете патладжана на кръгли филийки с дебелина около 1 см, след което с остър нож набраздете горната част във вид на решетка.
Стъпка 5 /7
Намажете патладжана с малко зехтин и поръсете малко сол върху всяка филийка.
Стъпка 6 /7
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Щракнете върху бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим VEGETABLES (Зеленчуци) за P1. За P2 изберете режим PIZZA (Пица). Първо добавете половината от филийките патладжан от едната страна на разделителя. Започнете готвенето. Когато таймерът прозвучи, добавете по 1 с.л. доматен сос върху всяка филийка, малко риган и парче моцарела. Поставете половината аранчини от другата страна на разделителя и продължете готвенето. 5 минути преди края обърнете аранчините и продължете готвенето.
Стъпка 7 /7
След като се сготвят, повторете процеса с втората партида.