Обезкостени ребра със сладък барбекю сос
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (15)
OptiGrill+, Интелигентен грил + щипка за грил GC718D, 6 автоматични програми Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite XL, Мултифункционален Грил GC760D30, 16 Програми OptiGrill Elite, Мултифункционален Грил GC750D30, 12 Програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
Свинско филе
Чили на прах и горчица на прах
Лук на прах
Чесън на прах
Барбекю сос
Сладко от кайсии без парченца плод
френска горчица
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Разрежете надлъжно свинското филе и го разтворете. Начукайте леко месото с чук за пържоли, докато постигнете еднаква дебелина. Направете разрези на разстояние 2,5 см един от друг, до половината дебелина на филето, така че да започне да наподобява свински ребра.
Стъпка 2 /5
Смесете чилито на прах, горчицата на прах, лука на прах и чесъна на прах със сол и черен пипер. Нанесете този микс от подправки по цялата повърхност на месото. Оставете да почине 30 минути.
Стъпка 3 /5
Междувременно разбъркайте барбекю соса със сладкото и горчицата, докато се смесят равномерно.
Стъпка 4 /5
Загрейте сместа в микровълновата 60 секунди на най-високата температура. Извадете 2 супени лъжици (30 мл) от този сос и намажете месото с него. Запазете останалия сос.
Стъпка 5 /5
Включете грила. Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Махнете свинското месо от грила и го покрийте с фолио. Оставете да почине 5 минути. После го нарежете по направените с нож прорези, така че да се получат няколко „ребра“. Поднесете с останалия сос.