Оризов пудинг с карамел
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
120 г Късозърнест ориз
300 мл Вода
80 г Осолен карамел (или течен карамел)
350 мл Пълномаслено мляко
20 г Захар
16 г Царевично брашно
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Смесете в купа царевичното брашно с малко мляко.
Стъпка 3 /6
Сложете сместа и останалото мляко, захарта и карамела в съда. Оставете да кипне и да се сгъсти. Отстранете от огъня.
Стъпка 4 /6
Без да го изплаквате, сложете ориза с водата в съда.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 10 минути
Стъпка 6 /6
Добавете млечната смес. Разбъркайте. Сервирайте в чаши, с дъна поръсени с карамел.