Оризов пудинг с нектарини
- Общо време 22мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
40 cl Вода
15 cl Течна сметана с 30% масленост
100 г Десертен ориз
1 ч.л. Екстракт от ванилия
40 г Пудра захар
2 Нектарини, нарязани на две и с отстранени костилки
0.5 ч.л. канела
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /5
В купата сложете водата, сметаната, ориза, ванилията и захарта. Разбъркайте ги добре.
Стъпка 3 /5
Поставете нектарините на решетката в горна позиция, над оризовия пудинг.
Стъпка 4 /5
Гответе под налягане.
Стъпка 5 /5
Оставете в хладилника за 2 часа. Украсете с резенчета праскова и канела.