Панирани пуешки ескалопи
- Общо време 33мин.
- 15мин.
Приготвяне - 18мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
60 г брашно
2 Средни яйца
80 г галета
1 ч.л. Чесън на прах
600 г Пилешки ескалопи (приблизително 4 средно големи)
Спрей за готвене със зехтин
1 Лимон, нарязан на четвъртинки
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Счупете яйцата в купа и разбийте добре. Смесете галетата и чесъна на прах заедно в една чиния и добавете брашно в друга чиния.
Стъпка 2 /5
Потопете всяка ескалопа в брашното, след това в яйцето, преди да я покриете с галета. Трябва да се панира от всички страни. Оставете настрана.
Стъпка 3 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 18 минути. Сложете 3 панирани ескалопи на грил решетката в чекмедже 1. Напръскайте леко със зехтин. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 18 минути. Сложете 1 панирана ескалопа на грил решетката в чекмедже 2. Напръскайте леко със зехтин. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 4 /5
Обърнете ескалопите по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /5
Сервирайте веднага с резен лимон и броколи с пармезан.