Патешки гърди с мед и розмарин и моркови
- Общо време 48мин.
- 15мин.
Приготвяне - 33мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
2 Големи патешки гърди
6 г Течен мед
2 Розмарин
Сол
1 кг Моркови
2 с.л. Олио от гроздови семки
Пипер
Аксесоари
Тавичка за оттичане Kошница за пържене Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете кожата на патешките гърди на ромбчета. След това нарежете всяка патешка гърда на 3 равни части. Натрийте с половината от меда, нарязаните листа от стрък розмарин и сол. Поставете ги в чиния и ги охладете.
Стъпка 2 /4
Обелете морковите. Нарежете ги на четвъртинки по дължина, след което ги нарежете на лентички с дължина 5 см. Поставете ги в купа и ги смесете с олиото, останалия мед, малко розмарин, сол и черен пипер. Сложете ги в кошницата за пържене на уреда Easy Fry Oven & Grill и я поставете на средния рафт, а тавичката за отцеждане - на дъното. Затворете вратата. Гответе в режим FRIES (Пържени картофи) при 200°C за 25 минути. Разбъркайте веднъж по време на готвенето.
Стъпка 3 /4
Когато таймерът прозвучи, разбъркайте отново морковите и поставете грил плочата на горния рафт. Затворете вратата и настройте да готвите в режим GRILL (Гриловане) на 200°C за 23 минути. След като изтекат 15-те минути за предварително загряване, поставете парчетата патешки гърди върху горещата грил плоча, с кожата нагоре. Затворете вратата, за да започнете отново готвенето. След 4 минути обърнете парчетата патешки гърди и отново затворете вратата, за да приключите готвенето.
Стъпка 4 /4
Сервирайте патешките гърди с морковите и сотираните картофи.