Пестил с червени горски плодове
- Общо време 6ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 6ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
0.5 Узрял банан
3 Фурми
35 г Ревен
150 г Ягоди
40 г Мед
90 г Боровинки
10 г Семена от чиа
60 г Малини
Аксесоари
2 бр решетки
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе плодовете: почистете ги, обелете бананите, отстранете костилките на прасковите и фурмите, нарежете ревена на кубчета и го сварете в тенджера с вода, докато омекне, а ягодите и прасковите също нарежете на кубчета.
Стъпка 2 /6
За първите пестили смесете в блендер ревена, ягодите и половината от меда. Прехвърлете сместа в купа, почистете блендера и смесете боровинките, бананите, семената от чиа и фурмите. Отново прехвърлете сместа във втора купа и почистете блендера. За третия пестил смесете ягодите и останалия мед, като прехвърлите сместа в трета купа.
Стъпка 3 /6
Поставете по едно парче хартия за печене върху двата грила. Разпределете различните смеси върху хартията за печене. Поставете двата грила върху горния и средния рафт. Затворете вратата.
Стъпка 4 /6
Настройте готвенето на режим DEHYDRATION (Обезводняване), като настроите температурата на 60°C, а времето - на 6 часа. Оставете да се охладят, преди да ги извадите от хартията за печене.
Стъпка 5 /6
Навийте пестила на стегнато руло и го нарежете на желаната дължина с добре наточен нож. Съхранявайте на хладно, тъмно и сухо място.
Стъпка 6 /6
След като приключите, повторете процеса с втората партида.