Пилешки хапки с чипс
- Общо време 2ч. 5мин.
- 30мин.
Приготвяне - 1ч. 10мин.
Приготвяне - 25мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
1.6 кг Картофи
4 с.л. Червен пипер
Сол
4 с.л. Олио
6 Пилешко месо
Сол, черен пипер
4 Яйца
80 г Брашно
130 г Галета
3 с.л. Зехтин
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Обелете картофите и ги нарежете на едри филийки с дебелина 2 см. Поставете ги върху кухненска кърпа, за да се изсушат колкото е възможно повече, след което ги изсипете в купа. Добавете червения пипер и солта и разбъркайте, така че чипсът да се покрие равномерно. Добавете олиото и разбъркайте.
Стъпка 2 /6
Отстранете сухожилията и парчетата мазнина от пилешките филета. Нарежете ги на парчета с дължина 4-5 см и ги овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /6
Пригответе съставките за панировката: разбийте яйцето с щипка сол и черен пипер в купа. В друга купа сложете брашното, а в трета купа - галетата.
Стъпка 4 /6
Оваляйте хапките в брашно, след това в яйце и накрая в галета. За още по-богато покритие повторете процедурата с яйцето и галетата. Поставете ги в хладилника за 25 минути.
Стъпка 5 /6
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Натиснете бутона Sync (Синхронизиране) и изберете програмата FRIES (Пържени картофи) за P1 и NUGGETS (Хапки) за P2. Прехвърлете чипса от едната страна на грил плочата и започнете да готвите. Разбъркайте веднъж или два пъти по време на готвенето. Когато таймерът прозвучи, добавете хапките от другата страна на плочата, като ги намажете с малко зехтин. Възобновете програмата.
Стъпка 6 /6
След като приключите, започнете да приготвяте втората партида.