Хапки с риба тон
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
300 г Риба тон консерва
3 бр. Яйце
30 г Царевично брашно
3 с.л. Соев сос
300 г Гръцки йогурт
225 г Майонеза
1 бр. Лимон, сок и кора
3 с.л. Ситно нарязан салатен лук
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете в голяма купа 2/3 от майонезата, лимоновия сок и корите, както и салатния лук. Оставете сместа в хладилника. Налейте в купата 1 чаша вода.
Стъпка 3 /5
Добавете в друга купа останалата майонеза, яйцето, царевичното брашно, рибата тон, соевия сос и гръцкия йогурт и разбъркайте добре. Изсипете сместа в отделни форми за хапки. Поставете формите в купата.
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Оставете ги да се охладят, преди да ги поставите в хладилника. Извадете хапките от формите и ги сервирайте със соса.