Пилешки шишчета със сос Сатай
- Общо време 1ч. 20мин.
- 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
6 филе филета от пилешки гърди
1 парче Био лимон
2 скилидка Чесън
2 с.л. Зехтин
2 с.л. сладък соев сос
1 щипка Пипер Кайен
1 щипка Сол
100 г Фъстъчено масло
0.5 връзка Пресен кориандър
200 мл Неподсладено кокосово мляко
6 броя Дървени шишчета
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Нарежете пилешките гърди на хапки и ги поставете в голяма купа. Добавете кората и сока на лимона, двете обелени и нарязани скилидки чесън, зехтина, соевия сос, пипера кайен и солта. Разбъркайте, докато парчетата се покрият равномерно и ги оставете в хладилника един час, за да се мариноват.
Стъпка 2 /5
Пригответе соса сатай: Смесете ситно накълцания кориандър, фъстъченото масло и кокосовото мляко в малка тенджера и загрейте бавно, като бъркате непрекъснато, докато сосът придобие гладка, хомогенна текстура.
Стъпка 3 /5
Набучете пет до шест парчета пиле на всяко дървено шишче.
Стъпка 4 /5
Включете грила. Изберете програма Птиче месо и натиснете OK. След като загрее, поставете пилешките шишчета върху грил плочата и гриловайте до до желаната от вас степен на изпичане.
Стъпка 5 /5
Поднесете шишчетата с топлия сос, в който може да се топят.