Пилешки шишчета сатай
- Общо време 31мин.
- 20мин.
Приготвяне - 11мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Пилешки гърди, нарязани на парчета
1 ч.л. Накълцан пресен джинджифил
250 мл Кокосово мляко
2 с.л. Подправки за сос сатай
2 с.л. Фъстъчено масло
2 с.л. Брашно
2 бр. Стрък салатен лук
2 с.л. Галета
2 с.л. Зехтин
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете пилешкото, джинджифила, брашното, салатния лук, галетата, сол и пипер. Направете кюфтета. Налейте олиото в съда.
Стъпка 3 /5
Запържете кюфтетата. Почистете. Сложете кокосовото мляко, фъстъченото масло, сол, пипер и подправки. Разбърквайте, докато подгрявате.
Стъпка 4 /5
Набучете кюфтетата върху шишчетата. Оставете ги да врат в соса, докато се запържат.
Стъпка 5 /5
Сервирайте с ориз.