Пица на грил в 6 варианта
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
600 г Тесто за хляб
2 с.л. Зехтин
1 Пица със сирене бри и трюфели:
2 ч.л. Бита прясна сметана
1 ч.л. Олио от трюфел
Сол, пипер
25 г Сирене бри
30 г Печурки (1 средно голяма)
2 Пица със сушени домати, козе сирене и сушена шунка:
30 г Козе сирене
25 г чери домати (2 бр.)
20 г Сушена шунка
1 с.л. Песто от сушени домати
3 Пица с чоризо и червен лук:
10 г Червен лук (1/8 от главата)
15 г Пикантно чоризо (3 тънки резена)
1 с.л. Доматен сос с босилек
4 Пица с рикота, сирене фета и спанак:
2 ч.л. Рикота
25 г Сирене фета
20 г Листа бейби спанак
5 Пица със смокини, пармезан и розмарин:
50 г Прясна смокиня (1)
1 стръкче Розмарин, нарязан
30 г Пармезан на люспи
6 Пица с артишок и бурата:
20 г Консервирана сърцевина от артишок
1 с.л. Песто от босилек
60 г Бурата
15 г Рукола
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете тестото на парчета по 100 г, разточете ги във формата на кръгчета с диаметър 17 см, намажете със зехтин от двете страни.
Стъпка 2 /4
Пригответе топинга: 1. Разбъркайте битата прясна сметана с трюфеловото олио, солта и черния пипер. Нарежете сиренето бри и гъбите на лентички. 2. Нарежете козето сирене и чери доматите на кръгчета, а шунката - на лентички. 3. Обелете и накълцайте на ситно червения лук. Нарежете резенчетата чоризо на две. 4. Натрошете сиренето фета. 5. Измийте и нарежете смокините на кръгли филийки. Вземете стръковете розмарин. 6. Нарежете артишока на парчета.
Стъпка 3 /4
Отворете вашия OptiGrill в позиция "Барбекю". Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След завършване на предварителното загряване поставете по 1 разточено във формата на кръг парче тесто върху всяка грил плоча и гответе 5 минути. Обърнете кръгчетата тесто, добавете избрания топинг и гответе още 5 минути. Добавете топинга като:
Стъпка 4 /4
1. Намажете със сметана и добавете сиренето бри и резенчетата гъби. 2. Разпределете равномерно пестото, добавете резенчетата домат, козето сирене и сушената шунка. 3. Разнесете равномерно доматения сос, резенчетата лук и чоризото 4. Разпределете равномерно рикотата, добавете сиренето фета и листата спанак. Подправете със сол и черен пипер. 5. Поръсете люспите пармезан върху тестото, добавете резенчетата смокиня, розмарина и черния пипер. 6. Разнесете равномерно пестото и добавете артишока. Добавете буратата и поръсете с рукола непосредствено преди да сервирате.