Пръчици от моцарела
- Общо време 1ч. 41мин.
- 15мин.
Приготвяне - 26мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (3)
Съставки
6 порции
1 Блокче моцарела
70 г Смлени бадеми, пресяти
30 г Настърган пармезан
1 ч.л. Провансалски подправки
1 ч.л. Чесън на прах
1 Голямо яйце
1 Яйчен белтък
Растително масло
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете блокчето моцарела на 12 пръчици, след това ги разрежете наполовина, така че да получите 24 парчета. В голяма купа смесете бадемовото брашно, настъргания пармезан, провансалските подправки и чесъна на прах. В друга купа разбийте яйцето и белтъка с вилица. Поставете хартия за печене върху тава за печене.
Стъпка 2 /4
Потопете пръчиците моцарела в различните купи в следния ред: бадемово брашно и пармезан, след това яйца и накрая отново брашно. Поставете пръчиците върху тавата за печене, докато приготвяте останалите.
Стъпка 3 /4
След като всички пръчици са оваляни, поставете ги във фризера за поне 1 час.
Стъпка 4 /4
Покрийте грил плочата с хартия за печене. Поставете половината от пръчиците моцарела в купата за готвене, като внимавате да не се допират. Намажете ги с олио. Настройте програмата AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 200°C за 13 минути. Обърнете ги с вилица по средата на готвенето. Външната страна трябва да е хрупкава и златиста. След като готвенето приключи, повторете процеса с втората партида. Сервирайте пръчиците моцарела горещи.