Ребърца с лучени кръгчета
- Общо време 45мин.
- 20мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За свинските ребра:
8 Свински ребра
110 г кафява захар
1 с.л. червен пипер
0.5 с.л. Чесън на прах
0.5 с.л. Лук на прах
0.5 ч.л. Синапено семе
Сол и пипер
За лучените кръгчета:
2 лук
130 г брашно
1 ч.л. червен пипер
2 яйца
25 cl Мътеница
1 с.л. брашно
240 г галета
6 cl Зехтин
280 г Барбекю сос
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Подсушете ребърцата с кухненска хартия. В малка купа смесете кафявата захар, червения пипер, чесъна на прах и синапеното семе. Подправете със сол и черен пипер. Намажете ребърцата със сместа.
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете лука. В плитка чиния смесете брашното и червения пипер. Добавете щипка сол. В друга плитка чиния смесете яйцата и мътеницата. Добавете брашното и разбъркайте добре. В друг плитък съд сложете галетата и зехтина. Разбъркайте ги добре. Потопете лучените кръгчета в брашнената смес, а след това в яйчената смес. Накрая ги оваляйте в галетата.
Стъпка 3 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 20 минути. Сложете ребрата върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ на 200°C за 25 минути. Сложете лучените кръгчета на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /7
По средата на времето за готвене намажете ребрата с барбекю соса. Затворете чекмеджето и готвенето ще продължи автоматично. По средата на времето за готвене на лучените кръгчета, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да разбъркате.
Стъпка 6 /7
Проверете дали кръгчетата лук са готови и гответе още няколко минути, ако е нужно.
Стъпка 7 /7
Поднесете ребърцата с лучените кръгчета и с малко кетчуп.