Ризото с гъби Пачи крак
- Общо време 16мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
300 г Ориз Арборио за ризото
90 г Шалот, ситно нарязан
6 с.л. Зехтин
600 мл Вода
90 мл Бяло вино
300 г Гъби пачи крак (нарязани на половинки)
3 с.л. Маскарпоне
3 с.л. Настъргано сирене пармезан
Сол и пипер
1.5 с.л. Магданоз, нарязан
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Накълцайте лукчетата шалот.
Стъпка 3 /8
Нарежете магданоза.
Стъпка 4 /8
Излейте половината олио в съда.
Стъпка 5 /8
Запържете гъбите пачи крак в олиото. Извадете ги. Долейте останалото олио и добавете ориза и шалота. Разбърквайте, докато оризът се запържи.
Стъпка 6 /8
Добавете водата, бялото вино и гъбите пачи крак. Сложете подправки.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 6 минути
Стъпка 8 /8
Добавете сиренето маскарпоне. Разбъркайте. Завършете с пармезан и магданоз.