Рьощи с гриловани гъби по швейцарски
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
8 порции
1.3 кг Картофи
200 г Лук (около 1 голяма глава)
2 с.л. Картофено нишесте
1.5 ч.л. Кимион
2 с.л. Слънчогледово олио
3 яйца
750 г Двуспорови печурки
2 скилидка Чесън
90 г Зелен лук
3 с.л. Слънчогледово олио
Сол и пипер
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Обелете картофите. Настържете ги на eдро ренде, след това стиснете силно между дланите си над купа и ги поставете в друга купа. Обелете и нарежете лука и го добавете към картофите. Внимателно изхвърлете водата от картофите, която е останала в купата, съберете нишестето, което е останало по дъното и го добавете в купата с допълнителното картофено нишесте. Добавете семената от кимион, олиото и яйцата. Подправете обилно със сол и черен пипер и разбъркайте.
Стъпка 2 /5
Изсипете сместа за рьощи в тавата за печене. Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути.
Стъпка 3 /5
Междувременно измийте гъбите, нарежете ги на 1 см шайби и ги сложете в купа с обелените и ситно накълцани скилидки чесън, ситно нарязания лук, олиото, сол и черен пипер. Разбъркайте ги, за да се смесят добре.
Стъпка 4 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. Внимателно обърнете рьощите с 2 шпатули и поставете половината от гъбите върху грил плочата. Оставете да се гриловат 10 минути, като ги обърнете по средата. Оставете настрана и по същия начин сварете останалите гъби. Обърнете рьощите за последен път 5 минути преди гъбите да станат готови.
Стъпка 5 /5
Сервирайте нарязаните на парчета рьощи с гъбите.