Сандвич с яйце
- Общо време 15мин.
- 10мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
3 Яйца
10 cl Мляко
1 ч.л. Олио по избор
Сол и пипер
2 резена Мек хляб (около 80 г)
2 резена Чедър (около 50 г)
60 г Пушен бекон на тънки резени
2 листо Маруля
2 Домат
Аксесоари
Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Яйцата се разбиват с млякото, олиото, солта и черния пипер. Изсипете сместа в аксесоара тава за печене. Натопете филийките хляб в сместа. Обърнете ги, за да се напоят и от другата страна и ги разположете плътно една до друга, като ги подравните по долния ръб на аксесоара тава за печене.
Стъпка 2 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете аксесоара тава за печене. Нагласете страничния термостат на позиция 4. След като загрее, внимателно обърнете получилото се голямо правоъгълно парче от омлет и хляб. Поставете резените чедър върху хляба, а резените бекон върху грил плочата. Оставете да се готви 5 минути, като обръщате бекона, за да се запече и от двете страни.
Стъпка 3 /4
Подредете резените бекон върху сиренето, добавете листа от маруля и резенчетата домат, прегънете стърчащото парче от омлета върху хляба и сгънете сандвича.
Стъпка 4 /4
Разрежете сандвича на две и сервирайте.