Grilled chicken caesar sandwich
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 скилидка Чесън
4 филе Аншоа в олио
1 Лимон
1 ч.л. Горчица
120 г майонеза
2 с.л. Зехтин
1 ч.л. сос Уорчестър
Сол и пипер
2 с.л. Зехтин
2 ч.л. Горчица
2 ч.л. Нарязан магданоз
4 филе Пиле (около 500 г)
2 Римска маруля
8 резена Филийки хляб с квас с дебелина 1,5 см (около 350 г)
60 г пармезан на люспи
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе соса: обелете и почистете скилидките чесън и ги накълцайте. Нарежете филетата аншоа. Смесете с лимонов сок, горчица, майонеза, зехтин, сос Уорчестър, сол и черен пипер.
Стъпка 2 /7
За пилешкото: смесете зехтина с горчицата и накълцания магданоз и намажете пилешките филенца със сместа.
Стъпка 3 /7
Нарежете марулята на две и подправете разрязаните страни със сол и черен пипер.
Стъпка 4 /7
Отворете вашия Optigrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, гриловайте пилешките филета и филиите хляб 6 минути от всяка страна. Ще трябва да ги разделите на две или три партиди.
Стъпка 5 /7
След това гриловайте марулята с разрязаната страна надолу върху грил плочата за 3 минути.
Стъпка 6 /7
Намажете филиите препечен хляб със соса. Сложете отгоре на всеки сандвич по 1 пилешко филе, половината от марулята, една четвърт от пармезана на люспи и затворете сандвича.
Стъпка 7 /7
Сервирайте.