Свинско задушено с тофу
- Общо време 26мин.
- 15мин.
Приготвяне - 11мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
900 г Свинско филе, на кубчета
450 г Тофу, на кубчета от 2 см
0.66 ч.л. Млян съчуански пипер
1.5 с.л. Фъстъчено олио
6 бр. Стрък зелен лук, нарязан на ивици
4.5 с.л. Соев сос
3 ч.л. Джинджифил, ситно нарязан
1.5 с.л. Течен мед
6 с.л. Оризов оцет
115 мл Вода
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Измийте и накълцайте зеления лук.
Стъпка 3 /8
Измийте и нарежете джинджифил на тънки ивици.
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в съда за готвене.
Стъпка 5 /8
Запържете лука, джинджифила и пипера. Запържете свинското от всички страни, ако е необходимо на порции.
Стъпка 6 /8
Смесете соев сос, оцет, мед и вода. Излейте сместа върху месото. Добавете тофу и разбъркайте.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 11 минути
Стъпка 8 /8
Сервирайте с ориз или зеленчуци.