Заешко задушено с чоризо
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Заешки бутчета, срязани на 2
4 бр. Резен свинско от корем, дебел 1см
60 г Меко или пикантно чоризо, нарязано
1 бр. Глава лук, срязана на 4
300 г Варен нахут
4 бр. Морков, едро нарязан
300 г Домати, едро нарязани
2 бр. Скилидка чесън, нарязана
4 бр. Дафинов лист
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Остържете и нарежете морковите на парчета.
Стъпка 3 /9
Обелете и нарежете главата лук на четвъртинки.
Стъпка 4 /9
Обелете и нарежете ситно чесъна.
Стъпка 5 /9
Сложете свинското в съда.
Стъпка 6 /9
Запечете свинското и добавете чоризото. Добавете зеленчуците.
Стъпка 7 /9
Сложете отгоре заешките крачета, добавете подправки и дафинов лист. Долейте вода до половината на съда.
Стъпка 8 /9
Време за приготвяне: 30 мин.
Стъпка 9 /9
Сервирайте.