Средиземноморска салата с макарони
- Общо време 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
500 г Варени макарони пене
125 мл Винен оцет
50 мл лимонов сок
1 с.л. Пчелен мед
2 скилидка Чесън
125 мл Зехтин
1 броя Тиквичка
1 броя Патладжан
1 броя Червена чушка
0.5 парче Червен лук
125 г Сирене фета, нарязано на кубчета
4 с.л. Накълцан босилек
50 г Черни маслини, нарязани
50 г Печени кедрови ядки
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Смесете оцета с лимонов сок, меда, чесъна, солта и черния пипер. Внимателно добавете зехтина, като разбърквате, докато се смесят равномерно. Смесете соса с тиквичките, патладжаните, чушката и лука. Отделете малко сос за дресинг на пастата пене.
Стъпка 2 /3
Включете грила. Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете зеленчуците върху плочата и затворете грила. Гриловайте зеленчуците 5 минути, като ги обръщате няколко пъти, докато омекнат и станат хрупкави.
Стъпка 3 /3
Нарежете на едро зеленчуците и добавете сварената паста, останалия дресинг, сиренето фета, босилека и маслините и разбъркайте заедно. Преди да сервирате, поръсете с кедрови ядки на вкус.