Пиле по милански, средиземноморска салата и печени чери домати
- Общо време 26мин.
- 14мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За пилето:
4 Пилешки ескалопи
1 с.л. Зехтин
80 г Панко галета
20 г настърган пармезан
1 Разбито яйце
1 с.л. вода
Сол и пипер
За доматите:
300 г Чери домати
1 ч.л. риган
3 ч.л. Зехтин
Сол и пипер
За салатата:
1 Салата Ромен
0.5 червен лук
45 г сирене фета
За дресинга:
1.5 с.л. Лимонов сок
1.5 с.л. Червен винен оцет
1 ч.л. Сушен риган
1 ч.л. Чесън на прах
0.5 ч.л. Сол
1.5 с.л. Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /11
Начукайте с чук за месо ескалопите, за да омекнат. Намажете ги със зехтин.
Стъпка 2 /11
В дълбок съд разбийте яйцето с водата, солта и черния пипер. В друга дълбока чиния смесете галетата и пармезана.
Стъпка 3 /11
Потопете пилешките ескалопи в яйчената смес и след това в галетата, за да се покрият добре.
Стъпка 4 /11
Измийте и подсушете чери доматите и ги нарежете на две. В голяма купа ги смесете с ригана и олиото. Подправете със сол и черен пипер, след което разбъркайте добре.
Стъпка 5 /11
Обелете лука и го нарежете на лентички. Измийте салатата Ромен и я нарежете. Сложете салатата Ромен, лука и натрошеното сирене фета в купа за салата.
Стъпка 6 /11
Пригответе винегрета. Смесете лимоновия сок, винения оцет, ригана, чесъна, солта и зехтина.
Стъпка 7 /11
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 14 минути. Поставете пилешките ескалопи върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 180°C за 7 минути. Сложете чери доматите на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 8 /11
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 9 /11
Разбъркайте доматите по средата на времето за готвене.
Стъпка 10 /11
Проверете дали всичко е сготвено и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 11 /11
Сервирайте пилешките ескалопи с доматите и зелената салата. Полейте ги с винегрета.