Стекове от телешко контрафиле с чесново масло и картофи с пармезан
- Общо време 40мин.
- 10мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За пържолите от телешко контрафиле:
3 пържоли от телешко контрафиле (всяка около 200 г)
1.5 с.л. Зехтин
Сол и пипер
90 г Масло
1 скилидка Накълцан чесън
1.5 с.л. Накълцани пресни подправки (мащерка, магданоз, див лук)
За картофите:
500 г Картофи
1 с.л. Зехтин
1 скилидка Накълцан чесън
0.5 ч.л. Лук на прах
1 ч.л. Сол
0.25 ч.л. Пипер
25 г настърган пармезан
3 с.л. Накълцан магданоз
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Подсушете пържолите с кухненска хартия. Подправете двете им страни със сол и черен пипер. Измийте и подсушете картофите и ги нарежете на кубчета. В голяма купа смесете картофите със зехтина, чесъна, лука на прах, солта и черния пипер.
Стъпка 2 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 8 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ на 180°C за 30 минути. Сложете картофите върху грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 3 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /7
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Сложете стековете на грил решетката в чекмедже 1 и затворете чекмеджето. Готвенето ще продължи автоматично.
Стъпка 5 /7
Обърнете стековете по средата на времето за готвене. По средата на времето за готвене на картофите, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да ги разбъркате и добавете пармезана.
Стъпка 6 /7
В малка купа смесете маслото с чесъна и подправките. Подправете със сол и черен пипер, преди да разбъркате добре.
Стъпка 7 /7
Проверете дали месото е сготвено и гответе още, ако е необходимо. След като картофите станат златистокафяви и хрупкави, ги поръсете със ситно нарязан магданоз. Сервирайте веднага с нарязаното на лентички месо и добавете малко разтопено чесново масло. Комбинира се добре с гарнитура от сурови зеленчуци със сос.