Сьомга на хапки с чесново масло
- Общо време 16мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
700 г Пресни филета от сьомга (около 6 броя)
3 с.л. Зехтин
2 щипки Пушен червен пипер
2 ч.л. Копър
Сол и пипер
50 г Масло от чесън и магданоз
5 ч.л. Лимонов сок
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете сьомгата на хапки. Сложете парчетата в голяма купа със зехтина, пушения червен пипер, копъра, солта и черния пипер. Разбъркайте внимателно.
Стъпка 2 /4
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 200°C за 6 минути (регулирайте времето за готвене по ваш вкус). Поставете 4 парчета риба върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма РИБА на 200°C за 6 минути (регулирайте времето за готвене според вашия вкус). Поставете 2 парчета риба върху грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 3 /4
Уверете се, че рибата е добре сготвена – може да отнеме различно време в зависимост от размера на парчетата. Гответе още 1 минута, ако е необходимо, докато месото порозовее и стане достатъчно твърдо, за да се раздробява лесно с вилица.
Стъпка 4 /4
Разтопете чесновото масло в микровълновата за 15-30 секунди, разбъркайте с лимоновия сок и изсипете върху рибата. Сервирайте веднага. Сервирайте с гарнитура зеленчуци по средиземноморски. Може да се сервира и с ориз или спагети.