Торта с бананова кора
- Общо време 1ч.
- 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
60 г Нарязана кора от био банан
0.25 бр. Био лимон, без семки, нарязан
60 г Захар
1 бр. Яйце
50 мл Неутрално олио
60 г Брашно от мека пшеница
5 г Натриев бикарбонат
0.5 Щипка сол
0.5 ч.л. Мляна канела
Форма за кейк
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете добре банановата кора, яйцата, захарта, солта и лимона. Добавете олиото, а след това смесените сухи съставки и блендирайте.
Стъпка 3 /5
Поставете хартия за печене върху дъното на форма. Излейте сместа. Покрийте с хартия за печене и гответе на пара с 200 мл вода в съда.
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане: 40 минути
Стъпка 5 /5
Извадете формата. Обърнете тортата. Сервирайте топла или студена..