Торта с глазура от кленов сироп
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
150 г Масло
250 г Брашно
2 ч.л. Бакпулвер
0.5 ч.л. Сода за хляб
0.5 ч.л. Сол
150 г Кленов сироп
70 г Захар
2 броя Яйца
1 ч.л. Екстракт от ванилия
180 г Прясна сметана
4 с.л. Кленов сироп
50 г Безсолно масло
250 г пудра захар
Аксесоари
Snacking & Baking tray Snacking & Baking Tray XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Намажете вътрешността на тавата за печене и поръсете равномерно с брашно. Отстранете излишното брашно. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в средно голяма купа.
Стъпка 2 /5
Добавете маслото, кленовия сироп, екстракта от ванилия и захарта и бъркайте с умерена скорост 3-5 минути, докато всичко се смеси равномерно. Добавете яйцата едно след друго и разбъркайте добре след добавянето на всяко от тях. Добавете сметаната към сместа и разбъркайте, докато се получи гладка смес.
Стъпка 3 /5
Изсипете сместа за тестото в тавата за закуски и печива/тавата за печене и разпределете равномерно. Поставете аксесоара в OptiGrill и затворете капака.
Стъпка 4 /5
Печете 15 минути или до момента, когато като забодете нож в средата на блата и го извадите, по него няма полепнало нищо. Оставете сладкиша да изстине.
Стъпка 5 /5
Пригответе глазурата: Внимателно смесете кленовия сироп и маслото в купа. Пресейте пудрата захар и я оставете да се сипе бавно в купата, като не преставате да разбърквате. Ако е необходимо, добавете още сироп или още захар, докато постигнете точната консистенция. После охладената торта се покрива с глазурата и се оставя тя да попие 15 минути преди сервиране.