Треска по средиземноморски с печени тиквички
- Общо време 1ч. 25мин.
- 5мин.
Приготвяне - 1ч. 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 Тиквички
2 Яйчни белтъци
100 г Галета
40 г Настърган пармезан
Сол, черен пипер
5 cl Зехтин
4 Филета от прясна треска
50 г Черни маслини без костилки
Сок от един лимон
1 ч.л. Чили на прах
2 Нарязан чесън
1 cl Балсамов оцет
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Нарежете тиквичките на пръчици с дебелина 2-3 см.
Стъпка 2 /7
В купа разбийте белтъците. В друга купа смесете галетата, пармезана, солта и пипера. Поставете лист хартия за печене върху тава за печене.
Стъпка 3 /7
Потопете тиквичките в яйцето, а след това в галетата, докато се покрият напълно. Поставете ги върху хартията за печене. С помощта на четка за мазане ги намажете с 3 супени лъжици зехтин.
Стъпка 4 /7
В купа пригответе маслиновата смес, като комбинирате нарязаните маслини, лимоновата кора, лютата чушка, чесъна, балсамовия оцет, 60 мл зехтин, солта и пипера.
Стъпка 5 /7
Овкусете рибата от двете страни със сол, черен пипер и малко лимонов сок. Намажете рибата отгоре с маслинова смес.
Стъпка 6 /7
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Натиснете бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим FRIES (Пържени картофи) за P1. За P2 изберете режим FISH (Риба). Първо, добавете половината от тиквените пръчици. Разбъркайте няколко пъти по време на готвенето. Когато таймерът прозвучи, сложете половината от рибните филета от другата страна и започнете готвенето.
Стъпка 7 /7
След като програмите приключат, повторете процеса с втората партида.