Калмари по средиземноморски
- Общо време 16мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Калмари, на колелца
800 г Патладжани, на кубчета
1 бр. Лимон (сок)
1 бр. Стрък розмарин
100 г Черни маслини без костилки
1 Глава лук, нарязана
2 ч.л. Захар
Сол, пипер
2 с.л. Олио
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете патладжаните на кубчета по 1-2 см.
Стъпка 3 /8
Накълцайте лука.
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в купата.
Стъпка 5 /8
Запържете лука в олиото. Добавете патладжаните и ги запържете на слаб огън за 5 мин. Добавете всички останали съставки.
Стъпка 6 /8
Подправете и разбъркайте добре. Добавете 50 мл вода.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Сервирайте.